Darmowa dostawa od 300 PLN
SODA OCZYSZCZONA BEZGLUTENOWA 80 g - CELIKO


Symbol:
5900038002432
Wpisz swój adres e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Zostaw telefon |
|
SKŁADNIKI
wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)
OPIS
Soda oczyszczona to uniwersalny środek wykorzystywany w wielu dziedzinach życia. W żywności jest stosowana jako substancja spulchniająca, stabilizująca oraz regulator kwasowości.
Przepis na kruche ciasteczka bezglutenowe:
-100 g skrobi kukurydzianej
-100 g mąki kukurydzianej
-50 g oleju roślinnego lub miękkiej margaryny do pieczenia
-40 g ksylitolu lub cukru pudru
-1 łyżeczka cukru waniliowego
-2 jajka
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
-1/2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
Do ciasteczek można dodać np. kawałeczki czekolady lub łyżeczkę cukru korzennego
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto - powinno mieć konsystencję plasteliny. Jeżeli jest zbyt suche - można dodać odrobinę wody.
Z ciasta formujemy małe kulki, rozpłaszczamy je dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 - 20 minut. Studzimy na kratce.
Przed podaniem ciastka można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)
OPIS
Soda oczyszczona to uniwersalny środek wykorzystywany w wielu dziedzinach życia. W żywności jest stosowana jako substancja spulchniająca, stabilizująca oraz regulator kwasowości.
Przepis na kruche ciasteczka bezglutenowe:
-100 g skrobi kukurydzianej
-100 g mąki kukurydzianej
-50 g oleju roślinnego lub miękkiej margaryny do pieczenia
-40 g ksylitolu lub cukru pudru
-1 łyżeczka cukru waniliowego
-2 jajka
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
-1/2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
Do ciasteczek można dodać np. kawałeczki czekolady lub łyżeczkę cukru korzennego
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto - powinno mieć konsystencję plasteliny. Jeżeli jest zbyt suche - można dodać odrobinę wody.
Z ciasta formujemy małe kulki, rozpłaszczamy je dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 - 20 minut. Studzimy na kratce.
Przed podaniem ciastka można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
300
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
17.10
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
11.50
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
0.01
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Masa netto (g):
80
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.