MIESZANKA NA BROWNIE BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

7.99
szt.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 15
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier (Pobranie) 20
Kurier 35
Dostępność Duża dostępność
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12 %)- 8 %, czekolada (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI))- 4 %, błonnik kakaowy, aromat, sól.

OPIS
Koncentrat ciasta bezglutenowego w proszku Brownie.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 52 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,48 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- 300 g koncentratu BROWNIE
- 100 ml oleju
- 35 ml wody
- 1 jajo
Wykonanie:
- Koncentrat ciasta wsypać do miski.
- Następnie wbić jajo, wlać wodę i olej.
- Miksować tylko do połączenia składników.
- Piec 30 minut w 180 - 190 stopni Celsjusza w blaszce o średnicy 20 cm.

Składniki potrzebne do ciasta dla wegan:
- 300 g koncentratu BROWNIE
- 100 ml oleju
- 135 ml wody
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
Wykonanie:
- Koncentrat ciasta wbić do miski
- Siemię lniane zalać wodą i odstawić na 5 min.
- Następnie wlać do koncentratu siemię oraz olej
- Miksować tylko do połączenia składników
- Piec 30 minut w 180 - 190 stopni Celsjusza w blaszce o średnicy 20 cm.

UWAGA
Ciasto wegańskie przygotujesz również stosując inne niż siemię lniane zamienniki jajka. Pamiętaj wtedy, aby użyć odpowiedniej ilości wody.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko i produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
21.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
15.90
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
3.00
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Masa netto (g):
300
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
  • Sklep zamknięty

Sklep chwilowo nieczynny