MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g - BAUCK HOF

19.62
szt.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 15
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier (Pobranie) 20
Kurier 35
Dostępność Duża dostępność
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74 %, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10 % (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego)

OPIS
Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml wody (letniej),
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
3. Mokrymi rękami podzielić ciasto na osiem równych części, uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
5. Po około 35 minutach wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Wskazówka: Dobrze nadaje się do zamrażania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1552 kJ/369 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 13 g
Białko: 14 g
Sól: 1,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
22.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
9.50
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.50
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Kraj pochodzenia:
Niemcy
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
Masa netto (g):
350
Certyfikaty inne:
Demeter
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
  • Sklep zamknięty

Sklep chwilowo nieczynny