Darmowa dostawa od 300 PLN
CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO


Symbol:
5900038002425
Wpisz swój adres e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038002425 |
Zostaw telefon |
|
SKŁADNIKI
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) - 15 %.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g cukru
- 2 żółtka
- 40 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki cukru korzennego
Sposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) - 15 %.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g cukru
- 2 żółtka
- 40 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki cukru korzennego
Sposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
13.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
10.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
1.00
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Masa netto (g):
32
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.